Самолет на бургаското летище не излетя - изтекла хидравличната му течност

15:43, 07 юли 15 25 267 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Самолет на нискотарифната авиокомпания „Wizz air” не е излетял от Летище - Бургас заради изтекла хидравлична течност, съобщиха за Topnovini.bg от пресцентъра на аерогарата. Инцидентът е станал около 12 часа днес. Самолетът е бил планиран за полет по линията Бургас – Лондон, като не е ясен точният брой на пътниците, които са щели да пътуват с него.

От летището обясниха, че при предполетения преглед на стоянката, където е била паркирана машината, механици са установили теч на хидравлично масло. Служителите са предприели незабавни мерки за обработка на мястото, като известно време след това течът е бил отстранен.

Пътниците, които е трябвало да пътуват на борда на самолета до Лондон, изчакват в терминала актуален час за следващо излитане.

Topnovini.bg се свърза и със служител на централния офис на компания „Wizz air” в София. Единственото, което той потвърди е, че наистина полетът от Бургас за Лондон се бави с около два часа. Той обаче отказа да даде повече подробности около това как се е стигнало до инцидента.

От Летище - Бургас са категорични, че в нито един момент не е имало риск за пътниците или екипажа, в отговор на невярно разпространена информация по някои медии малко по-рано.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама