Нападателят на Галина влезе в съда пребит (снимки)

16:42, 07 юли 15 25 253 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Георги Андонов влезе в съдебната зала днес с огромни синини. Той е обвинен в опита за убийство на 27-годишната Галина от Бургас. Трагедията се разигра в събота сутринта.

По всичко личеше, че Георги е ял бой преди или след задържането си, тъй като раните му са още пресни. Той има синини по краката, ръцете, както и няколко такива по лицето.

След като го докараха в съда, той дори не си направи труда да се скрие от обективите на фотоапаратите, както обикновено правят повечето арестувани. В съдебната зала нападателят на 27-годишната Галина не каза и дума. На въпрос от страна на съдията има ли да добави нещо, той отговори просто с „Не, нямам”. Андонов дори не се възползва от възможността, предоставена му от съда, за последна дума.

Представителят на Окръжна прокуратура поиска младият мъж да остане за постоянно в следствения арест под засилена охрана заради тежестта на извършеното от него престъпление в събота сутринта.

От 2009 година Георги е в затвора. Той излежава присъда за убийство на родната си баба, което е извършил в началото на декември 2008 година. Оттам идва и прякорът му Бабата. Осъждан е за общо 5 престъпления. За добро поведение обаче изтърпява наказанието си в общежитие от открит тип с по-лек режим. По думите на прокурора това не осигурява необходимата охрана, каквато се налага за него. Той смята, че Георги е личност с висока степен на обществена опасност. Ако бъде пуснат от ареста и приведен в затворническото общежитие, има реална опасност обвиненият да се укрие или извърши друго тежко престъпление, както и да попречи на разследването.

Нападението над Галина Георги е извършил, докато е в отпуск от затвора за 2 дни. Той наръгал с нож над 10 пъти младата жена, която все още се бори за живота си в бургаската болница. След това мъжът избягал в родния си град Сливен и се укрил. Хванат е на следващия ден от криминалисти. Прокурорът обясни, че за извършеното от него престъпление Законът предвижда над 10 години затвор или доживотно лишаване от свобода без право на замяна.

По информация от полицията веднага след задържането си Георги си признал за опита за убийство и дал обяснения защо нападнал жената. Обратното обаче днес твърдеше адвокатът му Камен Кънев. По негови думи нещата били доста по-сложни от това, което се говори. „Ако според полицията това е така, според мен не е”, каза защитникът. Той не пожела да даде повече подробности, като заяви, че всичко ще стане ясно, но на по-късен етап.

Решението на Бургаския окръжен съд дали Георги да остане за постоянно в ареста ще стане ясно в 17:15 часа. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама