Предстои дълга нощ за лидерите в Еврозоната

19:38, 07 юли 15 / Свят 25 225 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Предстои дълга нощ за лидерите в Еврозоната. Започна извънредната среща на върха за бъдещето на Гърция в Брюксел. Лидерите от еврозоната решават съдбата на страната и бъдещето на европейската валута. 

Преди срещата гръцкият премиер се е срещнал с лидерите на Германия и Франция - Ангела Меркел и Франсоа Оланд, но подробности за това не се съобщават от световните медии.

Гърция обаче не е направила „конкретно предложение” на днешната среща на Еврогрупата, включваща финансовите министри на еврозоната, обяви на страницата си в Туитър малтийският премиер Джоузеф Мускат.

Очаква се утре премиерът на Гърция Алексис Ципрас да представи на групата финансови министри от Еврозоната новият си план за реформи, това е съобщил председателят на Еврогрупата Йерун Дейселблум, цитиран от Файненшъл Таймс. 

Той съобщи преди срещата, че новият пакет от предложения от Атина трябва да вдъхва доверие, за да доведе до отпускането на нова спасителна помощ.

"Не съм голям оптимист за тази среща, не съм въобще оптимист и по отношение на предложенията на Гърция“, заяви преди срещата в Брюксел премиерът на Холандия Марк Рюте, цитиран от Ройтерс. "Ако може да се вярва на докладите, изглежда старите предложения отново са поставени на масата."

Германският канцлер пък обяви, че решение за Гърция ще има до дни. „Днес ние ще чуем какво иска да ни каже гръцкият премиер“, посочи тя преди сбирката.

Очаквайте подробности!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама