Изследват безплатно за лаймска болест в Търговище

09:56, 08 юли 15 25 306 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Безплатно изследване за лаймска болест предлагат от Регионалната здравна инспекция в Търговище (РЗИ). От службата информираха, че имат тест, който диагностицира ново и старо заразяване.

Изследването  е безплатно и се извършва в имунизационния кабинет на Инспекцията всеки делничен ден от 08.30 до 17.00 часа.

Близо 200 проверки за седмица са направени от здравните инспектори в Търговище, става ясно още от бюлетина на РЗИ. Половината от тях са на обекти с обществено предназначение, като в търговската мрежа е проследено за наличието на нотифицирани стоки, опасни за здравето на човека.

В списъка на рисковите продукти са козметични кремове за избелване на кожата, мастила за татуировки и няколко вида бижута. При извършените проверки в търговската мрежа не са открити цитираните стоки, отчетоха от Регионалната здравна инспекция.

Проверени са 72 обекта с обществено предназначение и 7 лечебни заведения за спазване на забраната за пушене на обществени места. В 9 случая е прокотролирана продажбата на алкохолни напитки на непълнолетни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама