Съдът спря вписването на промените в директорския борд на болницата в Шумен

11:58, 08 юли 15 25 260 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Шуменският окръжен съд спря вписването на промените в шуменската болница, гласувани на Общото събрание на акционерите на 2 юли. Исковата молба за спиране на регистърното производство е внесена от Община Шумен.

Миналата седмица за нов член на борда на директорите бе избран д-р Атанас Атанасов. Той влезе в управителния съвет на мястото на д-р Красимир Бозов.

Освен смяната в борда, акционерите на шуменската болница гласуваха и увеличаването на капитала на държавата в дружеството на 64.18%, на базата на предоставените от нея през 2014 г. 216 хил. лв. за ремонт на първо вътрешно отделение и на отоплителната инсталация. На Общото събрание бе изменен и уставът на дружеството.

Според адвокатът на община Шумен Валя Велева основният мотив за оспорване е за това, че към момента на свикване на Общото събрание няма никакви писмени материали по тези точки, които касаят община Шумен. „Към момента на Общото събрание също няма никакви писмени материали, каквито е задължително да има на разположение на акционерите. Нито за размера на увеличения капитал в полза на държавата,  нито за предложения нов член на Съвета на директорите”, обяси юристът и допълни, че след определението на съда промените няма да бъдат вписани до приключване на споровете за отмяната им.

Така Съвета на директорите продължава в досегашния си състав, а избраният вчера за изпълнителен директор на шуменската болница д-р Атанас Атанасов не може да встъпи в длъжност..

 „Д-р Атанасов няма как да бъде избран за изпълнителен директор, при положение, че все още не е член на Съвета на директорите”, разясни Валя Велева.

Определението подлежи на обжалване пред Варненския апелативен съд в едноседмичен срок от обявяването му.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама