Клуб "Различни и равни" към Русенския университет продължава да приобщава студенти със специални потребности

12:02, 08 юли 15 25 325 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Членовете на клуб „Различни и равни“ в Русенския университет организираха екскурзия до Природен резерват „Сребърна“ и до Царството на водните лилии край село Малък Преславец, съобщават от учебното заведение. 15-те момичета и момчета използваха хубавото време и се включиха в опознавателни и логически игри, направиха викторина с награди и се запознаха с природните забележителности в района.

В групата имаше и трима чуждестранни студенти, които се обучават в Русенския университет по програма „Еразъм“. Младежите от Испания и Естония останаха много впечатлени от взаимоотношенията в клуб „Различни и равни“ и създадените условия за обучение на студенти със специални потребности в университета.

Организатор на екскурзията бе ръководителят на клуба, д-р Юлия Дончева, а с подкрепа, съпричастност и организационна дейност се включиха доц. д-р Таня Грозева, Светла Минкова и д-р Валентина Василева от катедра Педагогика, психология и история.

Клуб "Различни и равни" възстанови прекъснатата си дейност през месец април 2015 година. В него членуват студенти със специални потребности и в неравностойно положение. Целта на клуба е да приобщи студентите със специфични потребности към живота и събитията в Русенския университет. Участниците в „Различни и равни“ акцентират върху способностите, които имат, стремят се да бъдат равнопоставени с колегите си, пълноценно да участват в различни инициативи. С помощта на ръководителите на клуба се упражняват да контролират и изразяват емоциите си, да изграждат междуличностни отношения и се стремят към личностно развитие. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама