Втори брой на списание "Дракус" за фентъзи и фантастика бе представен в Русе

12:10, 08 юли 15 / Култура 25 303 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Русенската премиера на втория брой за 2015 г. на единственото по рода си не само в Русе, но и в страната периодично списание за фантастика, фентъзи, криминални разкази, разкази за ужаса, мистерии и приключения "Дракус" (изд. „Гаяна“), се състоя вчера на открито в градинката пред Регионална библиотека "Любен Каравелов" - Русе. Информацията съобщават от културната институция в града. 

Новият брой беше представен от неговия издател Явор Цанев и от Кети Илиева – редактор на списанието, които прочетоха избрани откъси от включените в него творби. В броя са поместени пет разказа от топ 20 на тазгодишния конкурс на „Сборище на трубадури“ за фантастичен разказ на името на Агоп Мелконян. Това са творбите на Михаил Димитров „Алтерацията“, Елена Павлова „Вкусно до последната чаша“, Румяна Симова „Тана Магесницата“, Тео Буковски „Блатото на желанията“, Явор Цанев „Пчелата“. В рубриката „Представяме ви“ читателите ще научат повече за младите творци от Клуб „Светлини сред сенките“ от гр. Казанлък. Поместен е и криминалният разказ „Момичето с маслинените очи“ на Калоян Захариев. В раздела за класически произведения може да се прочете разказът „Писма от Ада“ на американския журналист и военен кореспондент Джанюариъс Макгахан, отразил събитията в Батак по време на Априлското въстание през 1876 г. 

В края на срещата Явор Цанев напомни, че срокът за изпращане на творби за конкурса „451 градуса по Бредбъри“, организиран от сп. „Дракус“, изтича на 22 август 2015 г. Отличените разкази ще бъдат издадени до края на годината в самостоятелен сборник, а включените автори ще получат екземпляри от него. Регламентът на конкурса е публикуван в новия брой на списанието.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама