Севдалина Петрова пита Иван Тотев за незаконното строителство в "Столипиново"

12:12, 08 юли 15 / Любопитно 25 205 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На сесията в четвъртък общинският съветник от БСП Севдалина Петрова ще пита пловдивския кмет Иван Тотев за незаконното строителство в пловдивския кв. "Столипиново", съобщиха от пресцентъра на партията.

"Кварталът е един от най-необлагородените и бедните, в него живеят социално слаби граждани, за които елементарните придобивки на цивилизацията са непостижим лукс", отбелязва Петрова.

Според нея това е територия на незаконното строителство и пространство, на което отдавна е отказан градоустройствен ред, защото институциите са абдикирали. Петрова изтъква, че в годините кварталът се  наложи като марка за най-лоша слава, но в него и около него живеят пловдивски граждани и те заслужават достойно съществуване.

"Съмнявам се да има обективна статистика за точния брой на жителите на кв. "Столипиново", но се надявам администрацията да разполага с данни относно незаконните постройки, които продължават да "никнат като гъби", казва съветничката.

По думите й на бул. "Ландос" вече няма тротоари, а къщите са "стъпили" на асфалта. Затова тя очаква отговор от кмета какво предвижда за освобождаването на пътното платно на посочения булевард, имали статистика за незаконните постройки – жилищни и нежилищни, в квартала, колко бараки, павилиони и навеси са премахнати от районната администрация до момента и как Общината смята да се справи с незаконното строителство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама