Голям интерес отчита "Училището за родители" към МБАЛ - Русе

12:23, 08 юли 15 25 364 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общо 142 бъдещи майки и 15 бъдещи татковци са взели участие в шестте безплатни семинарни обучения за бъдещи родители, които се организираха от началото на тази година в Акушеро - гинекологичния комплекс, съобщават от здравното заведение.

Изнесени са били лекции за раждането, за грижите за новороденото дете,  за кърменето, за обезболяване в акушерството и за цезаровото сечение. Лектори са началниците на отделение «Родилно» (д-р Ани Матеева) и на отделение «Неонатология»(д-р Нина Радкова); старши ординатор на отделение «Гинекология»(Д-р Нели Узунова), лекари ординатори от отделениe  «Родилно» (д-р Луиза Тончева, д-р Лиляна Йорданова), отделение «Неонатология»(д-р Мими Карова, д-р Татяна Итова,  д-р Лилия Георгиева, д-р Емел Агуш, д-р Лиляна Панайотова, д-р Лиляна Ташкова), ОАИЛ-АИЛАГ (д-р Саша Александрова) ; г-жа Миряна Машева – Ла Лече Лига Лидер - консултант по кърмене.

Общо 78 бъдещи майки посетиха и се запознаха с условията за раждане и грижи за новородените деца в отделенията на акушеро-гинекологичният комплекс в «Дни на отворените врати» за първото полугодие на тази година 

През тази година е поставено началото и на нов проект «Семинарни практически занятия». Занятията са организирани всеки първи, трети, четвърти и пети вторник ежемесечно и бяха посетени от 90 бъдещи майки. По време на обученията медицинска сестра Галя Барбукова и акушерка Мария Георгиева показаха как на практика се осъществяват първите грижи за новороденото – грижи за кожата и кожните гънки, хигиена на седалището, обработка на очи, уши и пъпче, къпане, поставяне на памперс, обличане на новороденото, кърмене, лактация в съчетание с практически упражнения и съвети за запазване на репродуктивното здраве.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама