Намаляват студентите в два военни университета

12:27, 08 юли 15 25 389 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Правителството реши да намали бройките за прием на студенти във Военна академия „Г. С. Раковски“ и в Националния военен университет „Васил Левски“. Това стана ясно след днешното заседание на Министерския съвет, предаде репортер на София Topnovini.bg.

С 16 бройки в специалността „Организация и управление на военните формирования на оперативно ниво” се намаляват студените във Военна академия. В Националния военен университет броят на приеманите студенти в професионалните направления „Комуникация и компютърна техника“, „Транспорт, корабоплаване и авиация“ и „Общо инженерство“ се намаляват с 22.

Правителството утвърди и приема на студенти в четири нови висши специализирани училища, преобразувани наскоро от самостоятелни колежи. Висшето училище по телекомуникации и пощи в София ще може да приеме общо 420 студенти, Европейското висше училище по икономика и мениджмънт в Пловдив – 1200 студенти, Висшето училище по сигурност и икономика в Пловдив – 733 студенти, и Висшето училище по мениджмънт във Варна – 465 студенти.

С днешното си решение правителството удовлетворява и искане от ЮЗУ „Неофит Рилски“ - Благоевград за утвърждаване на прием по професионално направление „Национална сигурност”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама