ОДМВР-Русе: В областта няма установена умишлена смяна на адресни регистрации заради изборите

12:31, 08 юли 15 25 487 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Гарантиране на сигурността и обществения ред по време предстоящите през есента избори е сред приоритетите на Областната дирекция на МВР в Русе. Това съобщи днес нейният директор Теодор Атанасов.

Той уточни, че за целта вече има създадена работна група в Областната дирекция и регулярно се събира информация за престъпления, свързани с изборния процес.

"Съвместно с общините се извършват проверки на лица, умишлено сменили своята адресна регистрация с цел гласуване по определен начин на предстоящите избори", коментира още Атанасов.

Припомняме, че от "Институт за развитие на публичната среда" публикуваха обобщена информация за регистрациите по настоящ адрес за периода февруари-април 2015 г. (последните три месеца преди изтичането на срока за уседналост за местни избори 2015 г.) и за същия период през 2014 г. На база на тези данни едно русенско село - Долно Абланово бе отбелязано като най-рисковото в областта, тъй като при население по постоянен адрес 170 души, регистрираните през 2015 са 78, а през 2014 техният брой е едва 2. Отбелязан бе процент на потенциален риск от изборен туризъм 45.88%.

Въпреки това Атанасов отчете, че към момента на територията на областта няма установени случаи на лица, умишлено сменили своята адресна регистрация с цел гласуване по определен начин на предстоящите избори.

"Проверката изисква голямо технологично време", уточни все пак директорът на ОДМВР-Русе.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама