Христо Иванов: БСП изглежда очаква оферта за съдебната реформа

12:59, 08 юли 15 / Политика 25 256 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
БСП няма позиция по съдебната реформа, няма свои предложения. Подкрепи стратегията, в която е записано разделянето на Висшия съдебен съвет (ВСС). Сега не могат да се мотивират да гласуват за нея. Всичко това започва да изглежда като очакване за някакви оферти и сделки. Това заяви правосъдният министър Христо Иванов пред журналисти преди срещата на Реформаторския блок и БСП, на която ще се преговаря за подкрепа от страна на социалистите за поправки в конституцията, предаде репортер на София Topnovini.bg.

Иванов призова "да се фокусираме върху аргументите и да направим реформата". По думите му основният знак след отхвърлянето на промените в Конституцията на първо четене във временната комисия е, че политическите сили от опозицията не могат да се аргументират.

„Тя е препоръчана от Европейската комисия и от Съвета на Европа. Председателят на Бундестага каза, че, ако не бъдат подкрепени промените в Конституцията, това ще се отрази на мнението на Германия относно приемането ни в Шенген“, припомни правосъдният министър и допълни, че не може да разбере какво още чакаме.

Според него Народното събрание има своята динамика. Има различни опции. Христо Иванов бил готов да направи всичко, което е необходимо, за да се случи тази реформа. „Когато не се случи реформата, тогава ще видите моите действия“, допълни той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама