Прокуратурата: Военният министър лъже, че му е искан подкуп

13:36, 08 юли 15 25 277 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Прокуратурата няма да разследва твърденията на военния министър Николай Ненчев, че му е предлаган подкуп около ремонта на МИГ-29, както и за това, че е получил заплахи за живота си, съобщиха от обвинението. Част от тях обвинителите окачествяват като недостоверни.

През април Ненчев съобщи за това в интервю за в. „Сега“.

По повод изявленията пред медиите на министъра на отбраната за отправено към него предложение за подкуп във връзка със сключването на договор на стойност 80 млн. лева за поддръжка на българските МиГ - 29 до 2019г., както и за отправени му „смъртни заплахи“, Специализираното звено за разследване на корупционни престъпления е извършило проверка.

В хода на проверката не са събрани достатъчно данни за извършени престъпления , поради което с постановление от 03.07.2015г. е отказано образуване на досъдебно производство, съобщават от прокуратурата.

В прокуратурата обобщават, че дадените обяснения от страна на Ненчев относно предложен му подкуп във връзка с подписването на договор на стойност 80 млн. лева за поддръжката на МиГ – 29 „не са кредитирани като достоверни“, тъй като не са били потвърдени от останалите събрани по преписката данни. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама