Млади шахматисти мерят сили в "Надеждите на света” край Варна

14:11, 08 юли 15 / Спорт 25 342 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
92-ма младежи от 7 държави се включиха в XIX издание на международния шахматен фестивал "Надеждите на света" край Варна. Турнирът, който ще продължи до 14  юли, е под патронажа на кмета Иван Портних и на министъра на младежта и спорта Красен Кралев.

Шахматистите са разпределени в 4 възрастови групи - до  8, 10, 12 и 16 години. Най-много са представителите на България, следват ги надеждите на Русия, Азербайджан, Украина, Беларус, Турция и Франция. Състезанието ще продължи в 9 кръга. Партиите на първите 10 дъски ще се излъчват онлайн и ще бъдат наблюдавани от техните привърженици от много европейски страни.

Два дни ще продължи и турнирът "Шах на Фишер". Особено колоритна е групата от Москва, в която има участници в европейски и световни първенства. Срещу тях обаче ще седнат шампионите от Националния турнир "Надеждите на България", който се проведе преди месец в Трявна.

Победителите  в четирите възрастови групи ще получат купи, а призьорите до 3-то място - медали. Отличниците в групите до 10 години - момичета, и до 14 години - момчета, ще бъдат наградени от гросмайсторите Антоанета Стефанова и Веселин Топалов. Всички участници ще получат и книгата "Шахматни дебюти", том І.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама