Общината отново отказа да въведе комбиниран билет за метро и градски транспорт

14:14, 08 юли 15 25 319 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Предложението да се въведе комбиниран почасов билет за метро и наземен градски транспорт беше отхвърлено от общинската комисия по местно самоуправление, предаде репортер на София Topnovini.bg. На заседанието на комисията стана ясно, че идеята е била отхвърлена и от финансовата и транспортната комисия.

Един от вносителите на предложението - Николай Белалов, обясни, че "Метрополитена" е съгласен за въвеждането на комбиниран билет, с който в рамките на един час гражданите ще могат са пътуват с метро и с градски транспорт. Становището на Центъра за градска мобилност обаче е отрицателно.

"Това е практика във всички европейски столици, а в София метрото не се използва ефективно. След отварянето на новите метростанции в последните месеци, много автобусни линии бяха закрити. Така сега на хората им е два пъти по-скъпо да се придвижат, като за всяко превозно средство, което използват плащат по левче", каза Белалов.

Аргументите на транспортната комисия, която е и водеща за стигането на предложението до Столичен общински съвет, да отхвърли предложението са, че дневната карта за всички мрежи била достатъчно евтина и удобна за софиянци.

Въпросът за въвеждане на комбиниран почасов билет се обсъжда в общинските комисии за втори път. Първото обсъждане беше преди около два месеца, когато ЦГМ отново не се съгласи с предложението, защото това щяло да доведе до загуби за общинското предприятие. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама