Модернизиран спортен комплекс отваря врати в Русенския университет

14:57, 08 юли 15 / Спорт 25 234 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Три нови комбинирани игрища с изкуствена настилка допълват облика на спортния комплекс на Русенския университет "Ангел Кънчев". Те са съвсем нови и са изпълнени според всички изисквания за безопасност и експлоатация, каза ректорът чл.-кор. проф. Христо Белоев. Настилките, с които са покрити терените са с различна дебелина, в зависимост от вида спорт, който ще се практикува.

Изградено е игрище за минифутбол с площ 870 кв. м. То е покрито с изкуствена трева с посипка от каучукови гранули с обща дебелина 4 см. Другото игрище е предназначено за хандбал и настилката му е малко по-тънка. Върху него е поставена изкуствена трева с посипка 2 см. Третото игрище е за волейбол и баскетбол. Площта му е 62 кв. м. и е с акрилна настилка, изпълнена върху асфалтовата основа.

Освен трите нови игрища с прилежащата им инфраструктура, напълно обновена е спортната зала. Там също е сменена подовата настилка, направена е хидро- и топлоизолация, сменена е дограмата и е изолирано подпокривното пространство. Общата застроена площ на залата е 340 кв. м.

Инвестицията в спортния комплекс на Русенския университет е на стойност 1,2 млн. лв. и е изцяло осигурена от висшето училище, съобщи ректорът.

Официалното откриване ще бъде през месец септември, когато започва учебната година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама