Убийството до жп линията в "Славейков" станало след запой (снимки)

15:45, 08 юли 15 25 510 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Убийството на 55-годишната сливналийка Руска Каменова, за което Topnovini.bg съобщи малко по-рано, е станало в ромски катун след солидна алкохолна почерпка. Съпругът на Руска я наръгал, докато тя се опитвала да спре разпрата между пияните мъже в компанията късно снощи.

Само няколко часа след кървавата драма екипът на Topnovini.bg успя да разговаря с брата на виновника за тежкото деяние. Намeрихме 35-годишния Асен близо до мястото на инцидента, в района на старата зеленчукова борса в комплекс "Славейков", където от години се намират катуните на десетки роми. Заедно с Асен бе и момче на видима възраст около 14 години, което твърдеше пред нас, че е станало свидетел на снощното убийството. Двамата отиваха към моргата, за да приберат тялото на убитата.

По думите на малкия Исус, Димитър Колев нямал никакво намерение да убива 55-годишната си съпруга. 42-годишният мъж бил с компания в един от катуните, доста подпийнал. Между него и другите мъже обаче възникнал сериозен конфликт. Докато ромите се разправяли и вадели ножове един на друг, Руска Каменова се опитала да спре съпруга си, като застанала пред него. Така той я наръгал в гърдите.

Братът на Димитър пък каза, че е бил някъде навън, когато се разиграла драмата, но беше категоричен, че никога преди това не са имали подобни проблеми. Ромското семейство живеело в една от колибите до жп линията в комплекс „Славейков“ от 5-6 години. Дошли от Сливен, защото там нямало работа. Те и повечето роми се препитавали основно с продажба на желязо.

„От Общината гонят, правят и ни казват да си заминаваме в Сливен. Ние обаче продължаваме да стоим тук. Ходим по кофите в района, събираме консервни кутии, железа и ги продаваме за скрап. Така изкарваме пари, за да има какво да ядем“, разказва братът на Димитър.

Версията на двама мъже, които от години имат стопанства в района, за начина, по който ромите си изкарват прехраната, е далеч по-различна.

„Има цигани, които живеят тук повече от 20 години. Знаете ли колко пъти са ме крали. Има и такива обаче, на които съм плащал да ми гледат животните, докато ме няма. Въпреки че им давам пари, пак са обирали различни неща от двора“, жалва се пред нас Димитър Байгънов, един от потърпевшите от ромските набези.

Двамата мъже казват, че по време на снощния инцидент полицията е предупредила ромите да си тръгват от тук и повече да не се връщат, тъй като днес щели да дойдат да ги снимат много журналисти.

Въпреки че повечето роми явно се бяха разотишли след вчерашното убийство, екипът ни все пак успя да намери един от катуните. Пред него имаше няколко задрямали под сянката роми и техните деца, които щъкаха наоколо. Видимо недоволни от това, че ще ги снимаме и задаваме въпроси, мургавите започнаха да викат и се разбягаха.

От Община Бургас ни увериха, че до въпросните колиби, намиращи се в района на старата зеленчуковата борса, редовно ходят служители на Обществен ред. Последния път, в който са правили проверка на място, е бил миналата седмица. Мургавите обаче не се подчинявали на заповедите да напуснат района и след като служителите на реда си тръгнели - всичко продължавало постарому.

Директорът на звено „Управление при кризи, обществен ред и сигурност” Веселин Василев не можа да ни каже и какъв е точният брой на циганските катуни към момента, нито колко хора ги обитават, защото цифрата им постоянно се променяла.

Припомняме, че в късните часове на денонощието вчера 42-годишния Димитър Колев наръга с нож в гърдите 55-годишната си съпруга Руска Каменова. Инцидентът е станал след пиянски скандал. Жената е починала от раните си. Трупът й е откаран за аутопсия в бургаската болница.

В момента ромите събират пари, за да могат да транспортират тялото на убитата Руска до Сливен, където да я погребат.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама