1000 електромера и част от въздушната мрежа в Шумен подмени ЕНЕРГО-ПРО

16:00, 08 юли 15 25 327 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Екипи на ЕНЕРГО-ПРО в Шумен са извършили изнасяне и монтаж на електромерни табла на границата на собствеността. Специалистите са монтирали и нови електромери от последно поколение, съобщават от дружеството.

Когато електромерното табло не се намира в имота на клиента, отпада ангажимента на собствениците или ползвателите да осигуряват достъп за отчитане на консумираната електроенергия. Това ускорява работния процес на отчетниците на компанията, а клиентите не биват притеснявани по време на отчета. При евентуални аварии по-лесният достъп до изнесените електромерни табла улеснява работата на дежурните екипи и скъсява времето за отстраняване на повреди.

Успоредно с изнасянето на електромерни табла на границата на собствеността, екипите на електродоставчика са подменили и електромерите на близо 1000 домакинства от централната градска част на Шумен с нови. Част от монтираните електромери са от вида СМАРТ, което позволява дистанционно отчитане на показанията.

Извършените дейности са част от ремонтната програма на електроразпределителната компания. С направените инвестиции се цели да бъдат подобрени качеството и надеждността на електроснабдяването в Североизточна България.

Eкипи на ЕНЕРГО-ПРО са подменили и част от въздушната мрежа ниско напрежение на трафопост "Малчика". Старите стълбове, били с почти изтекъл експлоатационен живот и били заменени с нови. Така ще бъде повишена сигурността и безопасността на електроразпределителните съоръжения в района, твърдят от ЕНЕРГО-ПРО.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама