Обзор се сдоби с мултифункционално спортно игрище и нова пешеходна зона

16:26, 08 юли 15 / Спорт 25 289 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Модерни и мултифункционални спортни съоръжения и нова пешеходна улица ще радват жителите и гостите на Обзор. Новите придобивки бяха открити днес на официална церемония, на която бе отслужен тържествен водосвет за здраве и благополучие от свещеноиконом Йордан от храм „Св. Йоан Предтеча“.

Новооткрити бяха игрище за мини футбол и тенис корт, разположени в северната част на съществуващия градски стадион, и реновираната улица „Кирил и Методий“.

Мини футболното игрище е с размери 22х42 метра. Има писта за бягане и дълъг скок, осветление, трибуни с 26 места и висока 6-метрова ограда. Изграждането му е финансирано с европейски средства по Оперативна програма за развитието на сектор „Рибарство“.

Непосредствено до игрището е изграден новият тенис корт, който е с размер 36м х 18м. Игралната му площ е 24м х 11 м, с изкуствена настилка, осветление и висока ограда. От тенис корт съоръжението ще може да се трансформира във волейболно и баскетболно игрище. Кортът е изграден изцяло със средства от бюджета на Община Несебър и е част от обекта „Модернизация и доизграждане на съществуващ спортен комплекс“.

Друга придобивка за града е новоизградената улица „Кирил и Методий“, която само за месец, чрез доброволчески труд, с множество дарения и минимални общински средства, се превърна в изцяло пешеходна зона. Тя е с 85-метрова водна каскада, с три мостчета за преминаване, както и със зелени площи. Вечер улицата се превръща в цветно вълшебство  чрез нощното осветление, вградено в каскадата. Съвсем в морски дух улицата завършва със статуя на Нептун, създадена от свищовския скулптор Станислав Станчев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама