Разясниха технологията на местните избори в Стара Загора

16:27, 08 юли 15 25 367 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Важни технически и организационни моменти около подготовката, организацията и провеждането на предстоящите избори за кметове и общински съветници разясниха днес в Стара Загора представители на Централната избирателна комисия (ЦИК), съобщиха от областната управа.

На срещата присъстваха областният управител инж. Георги Ранов и заместничката му  Мариана Кръстева, както и представители на 11-те общински администрации от областта, ангажирани с организационно-техническата подготовка на местните избори.

Представителите на Централната избирателна комисия Росица Матева, Ивайло Ивков и Мария Бойкинова разясниха технически и организационни моменти при  подготовката и провеждането на предстоящите избори за кметове и общински съветници. От своя страна общинските служители поставиха редица въпроси, свързани с техническата и финансовата обезпеченост на изборния процес.

След това представителите на ЦИК разговаряха и с журналисти от местните медии. Срещата бе под мотото „По-близко до избирателите”. Тя е част от националната кампания на ЦИК, която се провежда в областните градове, с цел да бъдат изяснени съществени процедури, свързани с упражняването на правото на глас.

Журналистите пък се интересуваха от принципа на уседналост при гласуване, регистрирането на правилно и неправилно гласуване, от правилата на преференциалния вот и възможностите чрез него да бъде пренаредена една листа от кандидати за общински съветници.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама