Празникът на хляба в село Оризаре събра десетки майстори на насъщния

16:31, 08 юли 15 / Култура 25 266 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За пета поредна година несебърското село Оризаре бе домакин на традиционния празник на хляба, който се състоя на площада пред кметството. Юбилейното издание на проявата събра на едно място майсторски направени хляб и хлебни продукти, създадени от сръчни местни хора и участници от други селища на община Несебър.

Творчеството,труда и емоцията, които умелите жени бяха вложили в своите изделия, бяха оценени и възнаградени с грамоти. Отличията бяха връчени от кмета на селото Черню Пенчев и секретаря на община Несебър Стойко Стоянов.

По традиция в началото на празника тържествен водосвет отслужи отец Димитър. Програмата продължи с изпълненията на Димитър Михнев и Петя Димитрова, оркестър „Кавадари“,  певческите групи на пенсионерските клубове в Несебър и Оризаре, както и детска вокална група „Оризарчета“. На финала всеки един от присъстващите имаше възможността да опита от вкусните хлебни изделия и дори да си запише рецепта за приготвянето им.

От 2010 г. насам проявата се провежда в село Оризаре, като с години е станала символ на почитта на местните към хляба, трудолюбието и българските традиции.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама