Още колабирали в Русе, отново жълт код заради жегата

16:35, 08 юли 15 25 323 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Повече от 6 случая на колабирали възрастни хора заради жегите са регистрирани днес в Русе, съобщиха от Центъра за спешна медицинска помощ.

Припомняме, че вчера техният брой бе 12 при 36,2 максималната измерена температура в града.

Както вече съобщихме, днес в областта бе обявен жълт код заради жегите. Поради това от Община Русе и БЧК организираха раздаване на минерална вода на различни места в централната част на града. За два часа са раздадени 1 100 бутилки минерална вода за разхлада на русенци в днешния горещ следобед, уточниха от местната администрация.

От Агенция "Пътна инфраструктура" ограничиха и движението на тежкотоварни возила над 20 т.

Максималната температура измерена на сянка в Русе днес е 37.3 градуса в 15:15 ч. Стойностите отново не са рекордни. Най-високата на тази дата е измерена през 2000 г. - 42 градуса, а най-ниската през 1987 г. - 11.5 градуса.

Синоптиците обявиха жълт код за област Русе, заради жегите и за утрешния 9 юли. Очаква се температурите да стигнат до 38 градуса. Поради това специалистите отново призовават възрастните хора и тези, които имат здравословни проблеми, усложнявани от жегите, да избягват да излизат в най-горещите часове на деня и по-точно между 14 и 17 часа.

В тази връзка от Общината отново изразиха готовност да осигурят минерална вода за гражданите, които в горещите часове са навън. Доброволците от БЧК ще раздават вода около Туристическия информационен център, на площад „Батенберг“, в Парка на младежта – посока тенискортовете, както и на крайбрежната алея. 

Очаква се постепенно в страната от запад да нахлува по-хладен въздух, придружен от купеста и купесто-дъждовна облачност. За 10 юли прогнозите са за температури между 22 и 27 градуса и превалявания в Русе.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама