Пускат жп линията между "Захарна фабрика" и "Горна баня" след 3 август

16:58, 08 юли 15 25 478 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Движението на влакове между гарите „Захарна фабрика“ и „Горна баня“ в София ще бъде възстановено след 3 август, съобщиха от Национална компания „Железопътна инфраструктура“. Според първоначалния план движението трябваше да бъде възстановено днес, но от компанията обясниха, че ремонтните дейности в участъка ще продължат още близо месец.

До приключването им два международни, девет бързи и два пътнически влака ще продължат да пътуват, но по обиколен маршрут. Те ще минават през гарите „Разменна“ и „Волуяк“. Два бързи и тридесет пътнически влака няма да се движат в участъка между Централна гара и гара „Горна баня“, съобщават от БДЖ. От компанията напомнят, че пътниците, които се придвижват с тези влакове имат осигурен автобусен транспорт в участъка Централна гара София – гара Захарна фабрика – гара Горна баня.

До приключване на ремонтните дейности няма да се движат четири пътнически влака между Перник и София и два пътнически между гарите София и Радомир. Други два пътнически влака, които пътуват между София и Дупница, ще продължават да се движат само между гарите Перник-разпределителна и Дупница.

През периода на извършваните ремонти ще продължават да пътуват четири допълнителни влака в участъка между гарите Перник и Горна баня, един допълнителен влак от София за Радомир през гара Волуяк, както и един допълнителен влак от София за Перник през гара Волуяк. По удължен маршрут ще пътуват два пътнически влака между София и Перник, които ще продължават да се движат между София и Радомир.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама