МВР ще рови в правосъдното министерство

17:29, 08 юли 15 25 252 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
МВР ще проверява за корупция в Министерството на правосъдието. Това стана ясно от писмо до медиите, в което Софийската градска прокуратура обявява, че се самосезира и възлага на Главна дирекция „Национална полиция“ - МВР извършването на проверка в министерството. Подозренията са за престъпления по служба, сключване на явно неизгодни сделки и безстопанственост.

От прокуратурата уточниха, че проверките за корупция в министерството са вследствие на публикация във вестник „Труд“. Статията засяга договор между правосъдното министерство и „ПроАрм“ ЕООД за "Абонаментно сервизно обслужване и профилактика на климатизатори". От прокуратурата заявиха, че в хода на проверката ще бъдат изискани всички документи по договора и ще бъдат разпитани конкретни длъжностни лица относно избора на изпълнител и проведената процедура.

Разследването ще установи и кои са длъжностните лица от Министерството на правосъдието, които са участвали в обществените поръчки. Ще бъде изискана и пълната документация за провеждането им, както и уверение, че Агенцията за обществени поръчки, Сметната палата и Агенция за държавна финансова инспекция са уведомени за възложените от министерството поръчки. Очаква се проверката да приключи в срок от два месеца.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама