213 служители на Община Добрич повишиха квалификацията си

17:54, 08 юли 15 25 313 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Добрич приключва изпълнението на проект „Надграждане на професионалната квалификация и компетентност  на служителите от Община град Добрич“ по оперативна програма „Административен капацитет. Общата стойност на проекта беше 135 230,68 лв., а срокът за изпълнение – 12 месеца, съобщиха от екипа на проекта.

Неговата цел бе надграждане на професионалната квалификация на служителите от общинска администрация Добрич за подобряване на професионалната компетентност и по-ефективно и ефикасно изпълнение на задълженията. Чрез него се постига повишаване на професионалната квалификация на служителите от общинска администрация Добрич чрез включване в надграждащи обучения, както и на ефективността и ефикасността на работа на служителите чрез подобряване на професионалната компетентност.

В резултат на проведените обществени поръчки и спестени пари от командировъчните е реализирана значителна икономия, с която са обучени допълнително още 35 служители.

От екипа по проекта отчитат, че обучени са общо 213 служители, като 95 от тях са участвали в обучения в Института по публична администрация. 23 са овладявали чужди езици - английски, румънски и немски, 86 са участвали в обучения по ключови компетентности, а 9 са се включили в специализирани обучения.

Дейностите по проекта допълват и надграждат приключил през май миналата година друг проект.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама