Производители заплашиха да блокират пътя Добрич – Силистра с праскови

19:15, 08 юли 15 25 360 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
   Производителите на праскови от квартал „Рилци“ в Добрич предупредиха, че може да изсипят нереализираната си продукция и да блокират пътя Добрич-Силистра, ако не им бъде позволено да продават на обичайното им място.

   Днес те се събраха там, където от години реализират продукцията си, но сега от Областно пътно управление – Добрич не им се позволява да изнесат масите си. Мотивът на поделението на АПИ е, че участъкът от път II-71 Силистра - Добрич се характеризира с целогодишна висока интензивност и през последните пет години са настъпили 14 пътно-транспортни произшествия с един загинал и петима ранени.

   Производители, които от дълги години продават на това пазарче, заявиха, че не помнят да е имало катастрофи по време на кампания. Те ще обжалват отказите на директора на пътното управление. Настояват да им се даде право да продават на традиционното място и да се поставят табели за ограничаване на скоростта, каквито е имало в миналото. Недоумяват как на производители на домати, картофи, дини, пъпеши и др., се разрешават да продават край пътя, а те са изгонени от мястото, което е известно и търсено от хора от цяла България заради качествената продукция, обясни Георги Василев.

   Ако изнесат масите си край пътя без разрешение, ги грози глоба от 3 до 5 хиляди лева, която е непосилна за тях. Решението на ОПУ – Добрич ощетява над 20 производители на праскови от региона. За мнозина това е основно препитание. Споделят, че ако не могат да реализират продукцията си тази година, спират да се занимават със земеделие и ще напуснат страната.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама