Няма да има лимит за онколекарствата и за ражданията

19:35, 08 юли 15 25 334 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Няма да има лимит за онколекарствата, както и за ражданията. Това съобщи Григор Димитров от Българска стопанска камара след заседание на Националната здравно-осигурителна каса, цитиран от агенция "Фокус”.

„Там имаше един голям дефицит от 59 милиона, който ние ще погасим с резерва на здравната каса”, добави той.

„Очакваме разходите за онкология за тази година да бъдат около 12-13% повече от равнището на миналата година”, заяви Димитров. Той уточни, че миналата година са били 220 млн.лв., а за тази година се очаква да са около 240-245 млн.лв.

„Всички надвишения над определените прогнозни показатели ще бъдат погасени и ще бъдат изплатени на заведенията, които се занимават с тази дейност”, увери той.

„Надзорния съвет ще отговаря директно и за някои плащания, които са свързани с хемодиализата, тоест ще се плаща толкова, колкото се изработи, няма да има лимит. За ражданията също няма да има лимит”, съобщи Димитров.  

Димитров съобщи още, че са разпределили около 10 млн.лв. за 179 болници, „за които смятаме, че са гръбнакът по отношение на Спешната помощ“. Средствата ще бъдат отделени от резерва на Здравната каса и ще отидат в „основните ЕМБАЛ-и в страната и голяма част от общинските болници, за които Здравната каса знае, че нямат средства за Спешната помощ“.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама