НАП предаде за рециклиране 283 килограма хартия и 10 туби с капачки

08:50, 11 юли 15 25 274 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
283 килограма хартия предаде НАП -  Велико Търново за рециклиране през второто тримесечие на годината, съобщават от Териториалната дирекция на приходната агенция.

Кампанията „Всеки лист хартия е глътка въздух, не го изхвърляйте!” е на дневен ред в НАП вече четвърта  година като част от кампанията „НАП Зелена програма”. 

Националната кампания „Капачки в действие” също е част от тази кампания за НАП Велико Търново. Почти година приходната администрация е в редиците на благотворителите й.

Нейните служителите  продължават да събират пластмасови капачки  в 10-11-литрови туби от минерална вода. С поредните десетица туби  приносът им към единадесетия тон  предадени капачки нарасна на 30. Капачките се събират на всеки етаж в НАП, след което се предават на куриер за транспорт и рециклиране.

Зелената благотворителна кампания е в помощ на деца в неравностойно положение или лишени от родителски права. Със средствата от рециклирането им се закупуват електрически уреди за домовете за деца.

Събраните средства от последния, десети тон събрани капачки, бяха дарени за готварска печка за младежите от защитено жилище „Надежда” в град Брегово, област Видин.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама