Кметът на Шумен Красимир Костов отчете успешен втори мандат

12:16, 11 юли 15 / Политика 25 436 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът на община Шумен Красимир Костов отчете като успешен втория си мандат 2011 г.-2015 г. пред  делегатите на Общинската конференция на БСП, която се провежда днес. Той посочи, че за периода, в сферата на здравеопазването са вложени над 8 млн. лв., над 2 млн. лв. са заделени за социални услуги, над 30 млн. лв. са капиталовите разходи на общината.

За култура ежегодно са отивали 6.6% от общинския бюджет и това е сума, която малко общини в страната са си позволили да дадат за тези дейности, отчете Костов.

„Кметският екип има идеи, амбиция и способности и считаме, че е реализирал един успешен мандат“, така общинският съвет на БСП в Шумен оцени работата на Костов и екипа му. Като слабост бе посочено неумението на ръководството на общината да сведе до знанието на гражданите всичко, свършено през мандата.

 „Трябва да се рекламираме по-успешно“, призова от трибуната на форума зам.-председателят на общинската структура на БСП в Шумен Ивайло Йорданов. В работата на конференцията участват над 100 делегати, сред тях са и народният представител Иван Иванов и Димитър Дъбов.

След кмета Костов, председателят на групата общински съветници от БСП Генчо Гатев също представи отчет за работата им и получи от общинското ръководство на партията  положителна политическа оценка за свършеното през мандата.

Съветниците от БСП са участвали в 550 заседания на комисии, в 32 заседания на местния парламент и във вземането на над 1000 решения в Общинския съвет. Най-активни са били д-р Парашкева Вичева, Стефан Баев, Николай Калев, Лили Петрова.

Общинският съветник Орлин Чакъров пък е отсъствал най-много от заседания, той не е влизал в залата 14 пъти, 8 от отсъствията му са по неизяснени причини, уточни Гатев. Доста отсъствия навъртял и общинският съветник Радослав Кърджиев.

Конференцията продължава при закрити врати с номинации на кандидатите за общински кметове и съветници,  предстои обсъждане на кандидатурите им.

С най-много номинации – от 46 партийни структури е кметът Красимир Костов, следва бившият областен управител Венцислав Венков – предложен от 39 организации, 15 номинации е събрала ректорката на Шуменския университет проф. Маргарита Георгиева, 5 са номинациите за депутата Иван Иванов.

Сред номинираните са още зам.-кметът по строителство и екология  Иван Йонков, д-р Валентин Семков и Валентин Маринов и лидерът на БСП –Шумен Тодор Тодоров.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама