"Килърите 7" на Светлозар Лазаров претърпя тежка катастрофа в съда

17:27, 11 юли 15 25 742 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Групата за мокри поръчки на Черния Роди се оказа поредният спукан балон на МВР и на ексглавния секретар на силовото ведомство Светлозар Лазаров, под чието ръководство бе реализирана акцията във Варна. Това стана ясно на заседание на Специализирания наказателен съд в София, който измени в "домашен арест" мерките за неотклонение на трима от обвиняемите по делото "Килърите 7": Николай Тошев – Чирпанския, Галин Мирчев – Жорко и Николай Илиев – Мазния, съобщи Афера. 

Близо 6 месеца те лежаха зад решетките без каквито и да било доказателства за вина, освен показанията на небезизвестните във Варна братя близнаци Диян и Михаил Михалеви, които станаха защитени свидетели по делото. След това обаче Диян Михалев, по-известен като Бузито, отново се озова в затвора и в знак на протест заплаши, че ще пропее за скалъпването на процеса срещу варненските "килъри".

Чирпанския сам е поискал от съда да бъде под домашен арест в родния си град Чирпан, защото бил сигурен, че във Варна моментално ще бъде задействана интрига кой, къде и как го е видял, че се разхожда, докато е под домашен арест. Чирпанския е дал да се разбере, че може да говори безспирно и поименно за онези варненски ченгета, които са сътворили пълното безумие, че той, Жорко и Мазния са "килъри" под ръководството на Черния Роди.

"Никога не съм крил, че сме излежали присъдите си, за което са ни хванали, но да ме наричат "килър", това е чисто безумие. Поне да бяха измислили, че съм "убил" някой враг, а то – приятел, защото какъвто и да е бил Борислав Манджуков, той ми беше приятел", заявява пред съда Чирпанския.

Самият съдебен състав е потресен от т.нар. "разследване" по варненските "килъри". Оказва се, че месеци наред органите на досъдебното производство не са свършили нищо. Единственото "грандиозно доказателство", че Чирпанския, Мазния и Жорко са ликвидирали Манджуков по заръка на Черния Роди, било, че тримата били в София по време на убийството на бизнесмена.

Дни преди спецакцията по задържането на варненските "килъри" Черния Роди напусна страната. В писмо, изпратено до Афера, той опроверга вменените му обвинения.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама