Общинският съвет в Разград решава за поемането на двата кредита от фонд "Флаг" за общо 3 605 000 лева

06:38, 20 юли 15 25 305 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На извънредно заседание днес Общинският съвет в Разград ще обсъди и даде съгласие за сключването на договори за поемането на два дългосрочни дълга от Фонда за органите за местно самоуправление в България – „Флаг“ ЕАД.

Първият общински кредит ще бъде от 3 000 000 лв. ще бъде за разплащане на дейностите по проекта „Създаване на зелена и достъпна градска среда в централната градска част на Разград“. Другият общински заем от 605 000 лева са собствено съфинансиране от общината за реализацията на проекта.

Общо седем докладни записки са включени в предварителния дневен ред, които предстои да се разгледат на днешната сесия на Общинския съвет в Разград.

Съветниците ще обсъдят и гласуват също докладна записка за изменение на бюджета на община Разград за 2015 г. Сред по-значимите разходни пера са предоставяне на 80 000 лева за издръжка на Детско-юношеската школа на „Лудогорец”, 15 000 лева за археологически проучвания, 11 500 лева за текущи ремонти на три детски градини и др.

Местният парламент ще разгледа и предложението на кмета Денчо Бояджиев относно създаване на Комплекс за социални услуги за възрастни хора с увреждания в с. Просторно, както и докладна за откриване на социална услуга в общността - резидентен тип, като делегирана от държавата дейност.

Заседанието на местния парламент е насрочено за 13.30 часа на 11 етаж в сградата на общината.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама