Ремонтират още 16 междублокови пространства в Стара Загора

07:13, 20 юли 15 25 284 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Продължава изпълнението на втория етап от проект „Зелена и достъпна градска среда за жителите на Стара Загора". Анексът към него ще представи днес кметът Живко Тодоров.

Ще бъдат ремонтирани още 16 междублокови пространства, както и  ул. „Бр. Жекови“, в участъка от бул.“Св. П. Евтимий“ до ул. „Ст. Караджа“.

В началото на лятото Община Стара Загора започна ремонт и реконструкция на улици, паркинги, тротоари, улични настилки, както и изграждане на детски и спортни площадки, озеленяване и т.н. по проекта. Вторият етап обхваща цялостен ремонт на междублокови пространства на улиците „Света Троица" и „Х.Д. Асенов". Отстраняват се компрометираната афалтобетонова настилка и се  преасфалтират близо 1000 кв.м, реконструират се паркинги, изградени са рампи, полага се хоризонтална маркировка и вертикална сигнализация.  В част от междублоковите прострнства се обособяват зони за активен отдих със спортна и детска площадка, поставят се нови пейки и кошчета за смет. Затревяват се площи и се засажда нова растителност.  

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама