Обновяват гара "Пионер" на Детската железница в Пловдив

07:29, 20 юли 15 25 371 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Започва обновяването на гара "Пионер" на Детската железница в Пловдив. Зам.-кметът по спорт и младежки дейности Петър Зехтински и кметът на район "Централен" Георги Титюков дават днес старт на ремонтните дейности на съоръжението на Младежкия хълм.

Пловдивската Детска железница е построена през 1979 г. и възстановена през 2007 г. Тя е сред любимите развлечения на децата в Града под тепетата. След предстоящия ремонт тя ще стане още по-красива и по-удобна за пасажерите.

Трасето на детското влакче е дълго близо 1 километър и започва от гара "Пионер", където има голям перон. Пътят на железницата минава през мост, железопътен прелез с бариери и тунел с дължина около 50 метра.

След тунела започва изкачване по трасето, което е във формата на шестица. Следва спирка "Снежанка" и крайната гара "Панорама". Там се прави кратка почивка, по време на която пътниците могат да се насладят на красивата гледка към Пловдив и да си направят снимки. След маневра на влаковия локомотив влакчето продължава към гара "Пионер". Обиколката трае 25 минути.

През 2013 г. Община Пловдив даде 20 хил. лв. за нова батерия на 50-местното влакче. Сега предстои обновяване и благоустрояване на началната гара на детската атракция на Младежкия хълм.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама