Янаки Стоилов: Не помагаме на гърците, а на кредиторите

08:31, 20 юли 15 / Политика 25 408 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Когато богатите плащат, те държат и бедните да плащат колкото тях. Ние не помагаме на Гърция, а на кредиторите“. Това каза Янаки Стоилов от БСП в студиото на bTV.

Димитър Главчев от ГЕРБ пък заяви, че няма да се дават пари за мостовия заем от България и няма да се стигне до положението „болен здрав носи“.

„Няма да дадем пари на гръцките пенсионери за сметка на нашите. ЕК излиза на финансовите пазари с гаранция бюджета на ЕС, а ние сме членове на съюза. Гаранцията ще се задейства, ако Гърция спре да плаща. Какъв беше нашият избор - да блокираме като единствена страна тази гаранция ли? Как щяхме да отидем в Гърция тогава, банките днес нямаше да отворят?“, попита Главчев.

Стоилов обясни, че хората чувстват, че липсва последователност. „Сега беше моментът, ако искаме да се придвижим към Шенген, да поставим условия. А не да централизираме още повече ЕС, други да взимат решенията, а ние да рапортуваме“, каза Стоилов.

Според Стоилов ситуацията в Гърция ще се радикализира както вляво, така и вдясно. Той призова гражданите да не се делят на работливи българи и мързеливи гърци, но изрази убеждението, че солидарността означава богатите да помагат на бедните, а не обратното.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама