Шуменският велоклуб „Илчов баир” обра медалите на Държавното първенство по планинско колоездене

09:34, 20 юли 15 / Спорт 25 333 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С общо 4 медала и една купа се завърнаха 8 състезатели на „Илчов баир” от Държавния личен и отборен шампионат по планинско колоездене, съобщават от велоклуба.

Шампионатът се организира от Български Колоездачен Съюз (БКС) и се проведе в неделя в местността Узана. Съревнованието събра всички български отбори, за да се излъчат шампионите на България в дисциплината крос кънтри олимпик.

Шампион на България при девойки старша възраст стана Ирена Стоянова. Вицешампиони станаха Галин Кръстев и Анелия Карагьозян съответно в категориите мъже мастърс и жени елит. Веселин Савков се пребори за бронза сред най-силна конкуренция в категория юноши старша възраст. Остави зад себе си силни състезатели от отборите на Несебър Шокблейз, Исполин Янтра и ЦСКА. При Мъже Елит състезателите на Илчов баир Васил Василев, Владислав Гюров, Иван Донев и Димо Желев извоюваха третото място в отборното класиране и получиха купа от председателя на БКС Петър Бончев.

Колоездачите споделят: „Трасето не беше с висока техническа трудност, но първото дълго изкачване беше на открита поляна, а с напредване на времето ставаше  все по-горещо. Освен с конкуренцията се борихме и с обезводняване и първите симптоми на топлинен удар”

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама