С редица международни награди се завърна любителски фолклорен ансамбъл от Омуртаг

10:20, 20 юли 15 25 414 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С две първи награди, две награди „Гранд при“ се завърна през изминалата седмица Представителен любителски фолклорен ансамбъл „Лисец“ при НЧ „Отец Паисий-1870“ – Омуртаг, съобщават от общинска администрация.

Всички те са от международните фестивали, в които самодейците са взели участие през месец юли.

Диплом за първо място от конкурса по хореография за български танцов фолклор в рамките на ХV Международен детски лагер - фестивал „Равда” 2015, проведен под надслов „В новия век с танци, песни и обич”, е бил присъден на ПЛФА „Лисец“ при НЧ „Отец Паисий-1870“. Художествен ръководител на състава е Стойчо Тончев.

Диплом за първо място от вокално инструментален конкурс „Гласовете ви чуваме“, част от  ХV Международен детски лагер - фестивал „Равда” 2015,  е получила и вокално инструменталната група при ПЛФА“Лисец“. Неин художествен ръководител е Душко Ангелов.

Освен двете първи места на ансамбъла е била присъдена и награда „Гранд при“ за цялостно представяне на проведения на различни сцени в районите на най-големите курорти на Черноморието - Слънчев бряг и Несебър.

Награда „Гранд при“ за цялостно представяне на ПЛФА „Лисец“ с художествен ръководител Стойчо Тончев е присъдена и от Нестия арт фестивал интернационал "Черноморски перли в Слънчев бряг 2015" проведен на 10, 11 и 12 юли 2015 г.

От читалището съобщават, че през месец август предстои ансамбълът да участва в международен фестивал, който ще се проведе в гр.Зуберец, Словакия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама