Убиец от Велики Преслав осъди ареста

10:58, 20 юли 15 25 1910 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
24-годишният Валентин Христов, получил доживотна присъда за убийство, осъди Главна дирекция „Изпълнение на наказанията” заради лоши условия в шуменския арест.

Мъжът от Велики Преслав бе осъден заради жестокото убийство на 48-годишния Мехмед Тефик, чийто труп бе намерен обезглавен през октомври 2009 г. на метри от сградата на общината в града.

Христов излежава присъдата си в затвора в Ловеч, като по време на процеса за убийството е прекарал 1 година и 4 месеца в шуменския арест – от октомври 2009 г. до февруари 2011 г. Именно за този период убиецът поискал от съда 10 хил. лв. обезщетение заради унизителни условия в следствения арест в Шумен, който едва тази година бе преместен в нова сграда на територията на бившето военно поделение „Тежкия полк”.

В жалбата си Христов посочил, че в килията му липсвали санитарен възел и течаща вода, помещението нямало прозорци и не можело да се проветрява, не била осигурявана и разходка на открито.

Шуменският административен съд, който гледал делото, обаче счел, че справедливото обезщетение за претърпените от Христов вреди е в размер на 450 лева. В останалата част до пълния предявен размер от 10 хил. лева, искът бил отхвърлен от магистратите като неоснователен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама