Жители на Гърмен: Ако до седмица няма отговор на исканията ни, ще искаме оставки

11:44, 20 юли 15 / Политика 25 338 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Петиция, подписана от повече от 700 души, внесоха днес в Министерския съвет двама граждани на кв. „Кремиковци“ в Гърмен. Те отново настояха незаконните ромски постройки да бъдат съборени и заявиха, че ако до седмица протестът им не бъде уважен, ще поискат писмено оставките на регионалния министър Лиляна Павлова, на вътрешния министър Румяна Бъчварова и на главния прокурор Сотир Цацаров.

„Надяваме се да има ефект от това нещо, защото вече два месеца ние продължаваме да стачкуваме в Гърмен. Освен това провокациите не спират. Някой се опитва да спекулира и с една дума ни чакат да сгрешим някъде. Едва ли не да нападнем ромите и всичко негативно да е върху нас. Това обаче няма да стане“, заяви Иван Байрактаров. „Умолявам гопода министрите да не ни принуждават да вършим тяхната работа“, добави той.

Деян Тошев обобщи исканията, записани във внесената от тях петиция.

„Искаме законите, които важат за всички граждани да бъдат приложени, нищо повече. Второто ни искане е да се наложи контрол на начина, по който живеят ромите. Децата им, които израстват в такава среда, не ги очаква никакво бъдеще. Третото ни искане е МВР да гарантира спокойствието на гражданите на Гърмен“, каза Тошев.

„Ще го кажа в прав текст. Предстоят избори и никой не иска да губи електората си“, заяви Байрактаров. От името на всички граждани Деян Тошев и Иван Байрактаров заявиха, че ако държавата не им обърне внимание, се готви нов протест в столицата в началото на септември.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама