Във Ветрино организират разяснителна кампания за антракса

12:05, 20 юли 15 25 286 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметовете на всички населени места в община Ветрино ще се съберат във вторник, 21 юли, за да обсъдят по-нататъшните мерки след пламналата зараза от антракс в село Млада гвардия. Впоследствие се очаква да бъде организирано събрание в селото, където до този момент има смъртни случаи на 53-годишен мъж, както и на две животни, за едното от които бе потвърдено, че е приносител на заразата. Това съобщи за Topnovini.bg кметът на Ветрино Димитър Димитров.

По думите му все още не е ясно дали втората крава е починала от антракс. Очакват се резултатите от лабораторните проби, взети от Агенцията по безопасност на храните.

"Няма място за паника. Предприети са всички необходими мерки за овладяване на ситуацията, но хората трябва да продължат да живеят и работят спокойно", категоричен е Димитров. Той обясни, че непрекъснато от администрацията получават обаждания на граждани, които са силно притеснени от случилото се. По тази причина след заседанието на кметовете на населените места в община Ветрино, което се очаква да се проведе по обяд, веднага ще се насрочи селско събрание в Млада гвардия, на което ще бъдат изнесени всички налични данни за ситуацията и ще бъде обяснено на хората как да реагират при проблем, без да изпадат в паника.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама