Tрима пияни шофьори спипаха в Търговищко

12:05, 20 юли 15 25 290 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Три бързи производства за шофиране след употреба на алкохол са образувани в Районното управление на Омуртаг, съобщават от Областната дирекция на МВР в Търговище.

В неделя около 01,30 ч. по ул. „Арсо Овчаров“ в гр. Антоново правоспособният водач Ю.С., на 51 год., от с. Добротица, община Антоново, управлявал лек автомобил „Мицубиши Паджеро“ с английска регистрация след употреба на алкохол. С дрегер е установено, че концентрация на алкохол в издишания от него въздух  е 1,23 промила.

Взета му е и кръвна проба за химическо изследване.

Около 03,15 ч. в събота по ул. „Цар Освободител“ в гр. Омуртаг правоспособният водач Н.И., на 38 год., от гр. София, управлявал лек автомобил „Мерцедес Е 400“ с немска регистрация. Когато униформените го проверили, се оказало, че кара след употреба на алкохол, дрегерът отчел 1,58 промила. Водачът е отказал кръвна проба за химическо изследване.

В неделя около 16 ч. по ул. “Г. Димитров” в с. Обител, община Омуртаг, правоспособният водач М.А., на 64 год., от същото село, управлявал личния си лек автомобил “Пежо 106” с търговищка регистрация, когато бил спрян за проверка от полицаи. Те го проверили с дрегер и се оказало, че концентрация на алкохол в издишания от него въздух била 2,27 промила. М.А. е отказал кръвна проба за химическо изследване.

И двамата са задържани в РУ-Омуртаг за срок до 24 ч.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама