Румен Христов: Обсъждаме подкрепа за кандидата за кмет на ПФ, но е добре да имаме собствена номинация

12:16, 20 юли 15 / Политика 25 339 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Да се явим на предстоящите кметски избори в Русе със собствен кандидат означава легитимация на Реформаторския блок, означава проверка на резултатите от парламентарните избори. В момента се обсъжда подкрепа за кандидата на "Патриотичния фронт", но по-добре да изчакаме да приключи съвета на Реформаторския блок днес. Моето лично виждане е, че е добре ние да имаме наш, собствен кандидат, който да участва от името на Реформаторите, защото в голям град, какъвто е Русе, е добре да си защитим отново позициите".

Това заяви на пресконференция днес русенският народен представител от Реформаторския блок Румен Христов.

Христов коментира още, че за подкрепа на втори тур все още е рано дори да се говори, но най-вероятно на повечето места ще бъде подкрепен коалиционният партньор ГЕРБ. На този етап Реформаторите работят сериозно в малките населени места и градовете, които не са областни центрове. Те са на мнение, че там е възможен по-голям пробив, от колкото в големите градове, където ГЕРБ е първа политическа сила, и където "те безспорно ще имат по-голям успех". 

"От Реформаторския блок си даваме сметка, че с 23 народни представители не можем да постигнем промени в Конституцията без преговори с останалите политически сили. Считаме, че търсенето на консенсус по основния закон на страната трябва да се постигне чрез разбирателство и консенсус", заяви Христов по повод течащата реформа в съдебната система.

Той бе на мнение, че тази реформа е едно от най-важните политически решения, но има и много други причини, поради които Реформаторския блок да са в управлението. Сред тях са гарантиране стабилност в управление на държавата, перспективи за развитието на бизнеса, повишаване доходите, други управленски теми. 

Що се отнася до парламентарната подкрепа за съдебната реформа, не са поставяни условия от страна на ДПС в замяна на подкрепа при гласуването. В тази връзка се водят преговори с всички опозиционни партии, включително БСП и БДЦ, за осигуряване на широко одобрение на конституционните промени. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама