Организирана престъпна група получи осъдителна присъда от Сливенския военен съд

12:20, 20 юли 15 25 704 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С осъдителна присъда на Сливенския военен съд е приключило досъдебно производство, образувано и водено от прокуратурата срещу организирана престъпна група (ОПГ) за това, че в периода от началото на м.юни 2011г. до 31.10.2011 г. в гр. Бургас, подсъдимия Х.М. образувал и ръководил, а подсъдимите: военослужещия В.Ч. и гр. лица О.М., А.М. и И.В участвали в ОПГ, създадена с користна цел – получаване на имотна облага, чрез извършване на престъпления против митническия режим по чл.242, ал.1, б.”Д” от НК – пренасяне през границата на страната на стоки и предмети без знанието и разрешението на митницата, а именно: бижутерийни изделия и отливки от злато и сребро в големи размери.

Сливенският военен съд е признал подсъдимите за виновни по повдигнатите обвинения, като на основание чл.321, ал.3, предл.2, т.1 и 2, вр. ал.1 и 2 от НК – образуване, ръководство и участие в ОПГ с користна цел, на подсъдимия Х.М. е наложено наказание 5 /пет/ години „Лишаване от свобода” ефективно и „Глоба” в размер на 20 000 /двадесет хиляди/ лева, а на подсъдимия В.Ч - 3г. /три години/ „Лишаване от свобода” условно с 5 години изпитателен срок и „Глоба” в размер на 20 000 /двадесет хиляди/ лева.

На подсъдимите О.М., А.М. и И.В. са наложени наказания от по 3 /три/ години „Лишаване от свобода” условно, с 5 /пет/ години изпитателен срок за всеки. В полза на държавата са отнети предмета на контрабандата – бижутерийни изделия и отливки от злато и сребро на обща стойност 58 970 /петдесет и осем хиляди деветстотин и седемдесет/ лева, както и лек автомобил марка „Мерцедес”, собственост на подсъдимия Х.М.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама