От "Съюз за Пловдив" разлепиха плакати "Тотев, не прекалявай!"

12:23, 20 юли 15 / Политика 25 270 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пловдив днес осъмна с плакати с надпис "Тотев, не прекалявай! Пловдив ще го има и след теб!". Те са разпространени от кандидата за кмет Дани Каназирева и екипа на "Съюз за Пловдив" в знак на протест срещу заповедта за силово премахване на билбордовете с послания към пловдивчани.

"Това е цензура. Конституцията ни дава право да разпространяваме идеите и предложенията си. Никой не може да ни отнеме това право, дори и кметът", каза Каназирева.

От "Съюз за Пловдив" оценяват като недопустимо използването на властта за разправа с хора с различно мнение. Билбордовете разпространяват идеите за намаляване на данъците, за видеонаблюдение, за спиране на източването на Пловдив, за зелени и чисти площадки и за денонощни лекарски кабинети, уточняват от партията. Посланията имат информационен характер, те не съдържат призив за гласуване за политическа партия, няма обявени кандидати за кмет, общински съветници или районни кметове, твърдят от "Съюз за Пловдив".

"Живеем в XXI век, как изобщо някой допуска, че е в състояние да спре информацията?! Продължаваме още по-убедено", коментира Дани Каназирева. Тя обясни, че реакцията на "Съюз за Пловдив" не е толкова срещу заповедта за сваляне на билбордовете, а срещу опасното явление да се използва силово властта срещу различното мнение.

Каназирева коментира, че това е директно нарушение на Конституцията на България и нейната партия не може да допусне това. "Ние не сме атакували никого досега на лична основа. За нас са важни принципите и интересите на пловдивчани. Надяваме се тези плакати да са първият и последният случай. Искаме да привлечем внимание върху това грубо посегателство срещу свободата, за да не допуснем никога то да не се повтаря", каза още лидерът на "Съюз за Пловдив".

Каназирева призова за открита, честна и равнопоставена кампания. Нека всеки предложи идеи, а пловдивчани спокойно да направят своя избор, допълни тя.

От "Съюз за Пловдив" предупредиха, че ако опитите за погазване на Конституцията не бъдат пресечени в основи, "утре някой друг управник с власт ще реши да забрани други идеи, да заглуши нечия музика, да скрие нечии картини, да затвори неудобни медии или да отнеме бизнеса на някого". "Спазването на закона е нашата свобода. Няма да допуснем никой да ни я отнеме", закани се Дани Каназирева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама