14 пожара в сухи треви гасиха за два дни плевенските огнеборци

12:49, 20 юли 15 25 326 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
14 пожара в сухи треви и отпадъци са гасили през почивните дни плевенските огнеборци. Инцидентите са били в землищата на селата Реселец, Биволаре, Одърне, Асеново, Шияково, Татари, Опанец и градовете Плевен, Белене, Кнежа, Гулянци, Летница, информират от пресцентъра на ОД на МВР.

Със затоплянето на времето значително нараства и общият брой на пожарите в суха тревна растителност и отпадъци. Най-често причината за пожарите е небрежност при боравене с открит огън, запалване на растителни отпадъци, небрежно тютюнопушене и умишлено опожаряване на сухите тревни площи, с цел тяхното почистване. РДПБЗН-Плевен призовава всички юридически и физически лица, собственици и ползватели на земеделски земи, както и лица, които преминават и/или осъществяват дейности в близост до тях към по-висока отговорност при изпълнение на дейности в близост или в житните масиви за недопускане възникването на пожари в тях.

От полицията апелират при забелязан пожар да се съобщи на тел.112 и своевременно в кметството на съответното населено място, като се посочи точното мястото и какво гори. При установяване извършителите на запалвания, своевременно да се уведомяват съответните противпожарни служби и полицейски управления в областта за предприемане на административно-наказателни мерки.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама