Трима пияни шофьори хванаха през уикенда в Шумен

12:53, 20 юли 15 25 334 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Трима водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол, са установени в събота и неделя. Около 17.25 часа в събопта е получен сигнал за възникнал пътен инцидент с материални щети до хиподрума на ул. “Софийско шосе”.

При пристигане на място авто-патрулният екип установил, че водач на лек автомобил Пежо “Партнер’ се движил от 5-ти километър посока Шумен. Предприел изпреварване на лек автомобил Ауди 80, не осигурил достатъчно разстояние и го блъснал. Изяснено било, че зад волана на пежото е 40-годишният М.М. от Шумен, който управлявал с 1, 81 промила алкохол. Водачът  отказал кръвна проба за анализ.

Около 02.15 часа в неделя на бул.”Славянски” до пл.”Кристал” в Шумен е спрян за проверка водач на лек автомобил Форд “Ка” с шуменска регистрация. Установено било, че Д.А. на 31години от Шумен управлява автомобила с 2, 07 промила алкохол. Водачът не е дал кръвна проба за химичен анализ и бил задържан е за срок до 24 часа в полицейския арест.

Водач на лек автомобил Фолксваген “Поло“ с разградска регистрация е управлявал след употреба на алкохол. Това било установено в неделя около 00.40 часа, когато бил получен сигнал за възникнал пътен инцидент на АМ “Хемус”. При отработване на произшествието станало ясно, че 41-годишният водач Т.Н. от Варна загубил контрол над автомобила, излязъл вдясно от пътното платно и се блъснал в крайпътна мантинела. Установено било, че  управлява с 2, 01 промила алкохол в издишания въздух. Дал е кръвна проба за анализ. Задържан е за срок до 24 часа в полицейското управление. По всички случаи са започнато производства.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама