250 са свободните места в ШУ след първо класиране

12:54, 20 юли 15 25 386 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
250 свободни места в 39 специалности след обявяване на първо класирани има в Шуменския университет “Еп. Константин Преславски” (ШУ “Еп. Константин Преславски”). Това обяви за Topnovini.bg зам.-ректорът по учебната дейност във висшето училище доц. Живко Жеков.

Най-слаб е напливът на кандидат-студенти за специалностите “Теология” и “Бизнес математика”. Голям остава интересът на младежите към “Социални дейности”, “Журналистика и ПР”, както и към педагогическите специалности.

До 24 юли е срокът за записване на приетите на първо класиране, а до 25 юли се приемат документите за второ класиране.

Записването в ШУ става с представяне на оригинала на дипломата за средно образование, удостоверение от психодиспансер, медицинско свидетелство за преминати задължителни прегледи, бележка за внесена семестриална такса и комплект документи за записване.

Неуспелите при първо автоматично минават на второ и трето класиране, ако не желаят да направят промяна в реда на заявените първоначално специалности. В противен случай кандидат-студентите трябва да подадат заявление в ШУ.

Зам.-ректорът Живко Жеков уточни, че ако оригиналът на дипломата за средно образование не е подаден в университета приетите кандидати губят студентски права.

На 24 юли ще се проведе извънреден приемен изпит за кандидат-студенти. На същата дата е изпита и за кандидатстващите по магистърски програми, като техните документи се приемат до 23 юли.

Непроменени остават семестриалните такси в ШУ, уточняват от висшето учебно заведение.

Второто класиране в ШУ ще бъде обявено на 26 юли.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама