Гърменци ще искат оставки, ако няма отговор на исканията им до седмица

12:58, 20 юли 15 25 344 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Жители на Гърмен дадоха срок от една седмица на институциите да чуят исканията им. В противен случай ще искат оставките на регионалния министър Лиляна Павлова, на министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова и на главния прокурор Сотир Цацаров, предаде репортер на Topnovini.bg.

Днес двама жители на селото внесоха в Министерски съвет петиция, подписана от около 700 души от общината.

„Надяваме се да има ефект от това нещо, защото вече два месеца ние продължаваме да стачкуваме в Гърмен. Освен това провокациите не спират. Някой се опитва да спекулира и с една дума ни чакат да сгрешим някъде. Едва ли не да нападнем ромите и всичко негативно да е върху нас. Това обаче няма да стане“, сподели пред медията ни Иван Байрактаров и отправи молба към министрите да не принуждават хората да вършат тяхната работа.

 

Той бе придружен от Деян Тошев, който обясни, че жителите на Гърмен искат само законите да бъдат приложени. По думите му, трябва да има контрол върху начина на живот на ромите. Гърменци имат и още едно искане от МВР - да осигури спокойствието на хората в общинския център.

 

Иван Байрактаров беше категоричен, че действията на институциите са спрени заради предстоящите избори и борбата за електорат. Деян Тошев и Иван Байрактаров са категорични, че ако не се обърне внимание на исканията на техните съселяни, те отново ще излязат на протест в София в началото на септември.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама