И. Веселинов: Общ блок между "патриоти" и "реформатори" е с потенциал за първа политическа сила в Русе

13:16, 20 юли 15 / Политика 25 330 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Изключвам възможността местните избори в Русе да бъдат решени на първи тур. Колкото по-голяма е пъстротата от кандидати, толкова по-малък става шанса. Победа на първи тур би била възможна с активност под 40%, тъй като има партии с ядра", сподели днес депутатът от "Патриотичен фронт" Искрен Веселинов.

Той изрази надежда, че кандидатът за кмет на ПФ ще стигне до балотаж на предстоящия местен вот на 25 октомври. Въпреки, че именно неговото име е най-спрягано в това отношение, Веселинов коментира, че официалното обявяване на кандидат-кметът на Русе на "патриотите" тепърва предстои. За целта ще се разчита на подкрепа от страна на партиите в "Реформаторски блок", с част от които ВМРО работи в момента в обща група в местния парламент. Липсата на резултат от разговорите там до този момент обаче бе отдадена на това, че става въпрос за многото партии, включени в двете коалиции - ПФ и РБ.

"На предишните избори бяхме 3 формации в продължение на 2 месеца водихме преговори. В момента са 5 в "Реформаторски блок" и 2 при нас. Все пак смятам, че общ блок между "патриоти" и "реформатори" е дори с потенциал да бъде първа политическа сила в Русе", отчете Веселинов.

Припомняме, че по-рано днес народният представител от РБ Румен Христов също призна, че в момента се обсъжда подкрепа за кандидата за кмет на "Патриотичния фронт" в Русе.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама