Лукарски: Разрастваме Логистичния парк в Бургас, авиобазата в Равнец става бизнес център

13:18, 20 юли 15 25 301 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Може да бъде намерен инвеститор за Логистичния парк в Бургас, има интерес. За да бъде по-привлекателна тази зона обаче трябва да вземем решение. Това днес го обсъждахме с хората от менъджмънта на компанията. Да изградим една инфраструктура, която да е нещото, което да привлича бизнеса. Мястото е добро, но инфраструктурата е тази, която трябва да накара чуждестранните инвеститори да дойдат, а не е като да няма интерес, предвид разположението“. Това каза пред журналисти днес министърът на икономиката Божидар Лукарски след срещата в Бургас с местния бизнес. На нея присъства кметът на община Бургас Димитър Николов и областният управител Вълчо Чолаков.

Министърът сподели, че има развитие и по документацията на авиобаза Равнец и цялостна концепция за превръщането ѝ в атрактивно място за бизнеса.

„Цялата документация на авиобаза Равнец е вкарана. Изработили сме идеята за смяна на предназначението на имота и превръщането ѝ в една индустриална зона. В най-скоро време имаме уверението на Министерство на отбраната, понеже все пак това е техен имот, който трябва смени предназначението си, че ще имаме резултат“, допълни Лукарски.

От своя страна областният управител на Бургас Вълчо Чолаков обясни, че идеята е около полигона в Равнец да се изгради терминал, който да дава възможност там да кацат дори малки самолети, които ще улеснят бизнеса. „Да се предоставят възможност не само чужденци, но и български фирми да инвестират. В момента Министерски съвет трябва да вземе решение, с което да бъде урчедено едно ново дружество към Министерството на икономиката“, поясни Чолаков.

Той не се ангажира с крайни срокове по изпълнението на проекта, тъй като прехвърлянето на обекта е ангажирано с доста документация, която може да се забави във времето. Но бе повече от категоричен, че нещата са в ход и се надяват до края на годината да имат завършване на процедурите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама