Стартира русенската инициатива "Лято във Военния клуб – 2015"

13:35, 20 юли 15 25 297 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днес областният управител на Област Русе Стефко Бурджиев откри официално Проекта „Лято във Военния клуб – 2015”, съобщават от кабинета на губернатора. Инициативата се провежда за четвърта поредна година благодарение на Регионалния съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва в град Русе и под патронажа на Областният управител на Област Русе. 

25 деца от 5-ти до 8-ми клас ще вземат участие в тазгодишното издание на проекта. Основната цел на заниманията са свързани с военно-патриотичното възпитание на подрастващото поколение, чрез информационна дейност и онагледеност, игрови форми и практико-приложни обучения. Децата ще се запознаят с историята, структурата и задачите на Българската армия, структурите за защита на населението при бедствия и аварии, системата на МВР, функциите на Военния клуб и др. 

В своето приветствие към участниците, губернаторът акцентира върху военно-патриотичното възпитание на младото поколение и емоциите, които ще преживеят участниците при обучението им по този проект. „По време на инициативата децата ще получат много знания, свързани с оцеляването при бедствени, аварийни и кризисни ситуации”, подчерта още Бурджиев.

Проектът „Лято във Военния клуб – 2015” ще продължи до 31 юли 2015 година, когато на всички ученици ще им бъдат връчени специални грамоти и свидетелства за участие.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама